[:sv]Sveriges bästa simhall? Här är resultatet! [:]

0
2496

[:sv]

Vi på Alltomswimrun gick ut med frågan: Vilken är Sveriges bästa simhall? Intresset var stort, här presenteras top-10 och även en liten intervju med chefen på den vinnande simhallen!

Sveriges bästa simhall: Borås simarena ( 17% av rösterna )

 

 

På andra plats: Valhallabadet Göteborg ( 12% av rösterna )

På tredje plats: Eriksdalsbadet Stockholm ( 9% av rösterna )

4. Klitterbadet Falkenberg

5. Navet Umeå

6. Hylliebadet Malmö

7. Åbybadet Mölndal

8. Trelleborg badhus

9. Tinnisbassängen Linköping

10. Fyrishov Uppsala

 

Vi kontaktade enhetschefen på Borås simarena, Hans Johansson.

Grattis till vinsten ! 

Tack, det är alltid kul att vinna.

Min roll på BSA ( Borås simarena )är att jag jobbar som enhetschef, vilket omfattar verksamhetsutveckling, personal och ekonomiansvar. Skapa samverkan mellan föreningslivet/klubbar/individer som gillar att träna. Utveckla fysisk aktivitet på recept (FAR) och håller crawlkurser för grupper och personer som vill finna flyt i sin nya motionsform.

 

Berätta lite om simarenan. Hur tänkte ni när ni byggde den?

Det är en lång historia, som jag förkortar till följande:

Jag var aktiv simmare som slutade träna 1974. Har sedan dess lärt ut simkunnighet under alla år. Borås invigde Stadsparksbadet 1985, då var jag huvudtränare i SK Elfsborg. Redan efter något år undrade jag varför simmarna inte kunde träna fullt ut, utan fick besvär i lungor/andningssystem. Här började mitt intresse för hur träningsmiljö för simmare bör vara för optimal träning. 1987 började vi ett projekt inom idrottsrörelsen i Borås uppvakta de styrande om simmarnas problematiska träningsmiljö.  (själv stack jag till GIH -88-91, Simlinjen och träffade sköna ledare i bl a Väsby). Åter i Borås fortsatte vi jobba för att staden skulle bygga en träningsanläggning för alla som älskar simidrott. Först byggde man en fotbollsarena, sedan en friidrottsarena och sedan var det simningens tur.

En bra simanläggning skall hålla 26 grader/temp i vattnet. Världens bästa reningsverk (just då) och världens bästa luft (syre) i hallen. Detta är grunden för simmares träningsmiljö. Kort version hur vi tänkte när vi byggde.   

 

Varför tror ni att ni vann? 

Jag tror att de som röstat på Borås Simarena har varit hos oss och tränat, vilket idag många klubbar och Boråsare har gjort. Kanske vi är bättre än andra simhallar för att Borås Stad vågade bygga en anläggning för motion, träning och tävling för sim idrottare. (lika viktigt med en simarena som en fotbollsplan etc.)

 

Hur tänker ni kring snabbana?

Borås Simarena har oftast 50m banor. Bana 1 och 2 håller vi öppet för allmänheten, där bröstsimmare simmar på bana 1 och crawlsimmare på bana 2. Bana 3-6 dagtid fördelar sig de aktiva själva. Simklubben disponerar bana 3-6 (50m) och 7+8 (4x25m) mellan 16:00-20:45 vardagar + helger.

Vi som jobbar på anläggningen behöver ännu inte sköta fördelningen så mycket.

 

Vilka klubbar är aktiva hos er?

1: Simklubben Elfsborg (klart största hyresgästen – lika stor som övriga besökare)

2: SK-70, Sandared (just nu bara fredagar, deras hall är nu renoverad och klar)

3: SOK-Knallen en löpförening som sedan ett per år tillbaka även erbjuder simträning/utbildning crawl, måndagar.

 

Slutligen, hur skall detta firas?

Självklart skall all personal på Borås Simarena få ta del av detta resultat, eftersom det är deras bemötande och service anda till alla kunder som gjort att några röstat fram oss. (det får bli go fika på nästa APT möte)

Återigen, stort grattis till alla Boråsare! [:]