[:sv]Gästkrönikör – Erika Rosenbaum. Uppfinnare av ordet ”Swimrun”[:]

0
1723

[:sv]

Erika Rosenbaum

Personlig tränare, löpcoach, viktminskningscoach

Visserligen bara januari men visst kan vi skönja tecknen?! Snart ligger vi där och tar sikte mot ett bra landmärke strax över vattenytan, kämpar tillsammans med naturen och för varje etapp klättrar vi ytterligare ett pinnhål mot målet. Det målet som våra drömmande tankar hela tiden för oss till, det målet som all träning och allt slit mynnar ut i, det målet som vi vill passera och känna att vi gjort allt för att få ut vår fulla potential för. Ja, så tänker vi nog mycket… Men vi vet ju också att det inte alltid är målet som är målet. Vägen dit, tillsammans med ett grymt Swimrun-Community är ju lika tung på vågskålen i processen att bli nöjda med oss själva.

I tanken är jag redan i Hellas och lägger banan för sjunde säsongen av Hellas Swimrun. I tanken är det redan första torsdagen i juni och jag har bakat en kaka som jag är mycket nöjd med. Den är maxad kan man säga… Maxad med nötter, frön, socker, smör, mandelmassa och äpplen men framförallt maxad med ”husmors kärlek” eller ”kärlek á la Miss Swimrun”. Jag älskar att få arrangera Hellas Swimrun och blir helt uppfylld av all positiv energi från deltagare och publik. Otroligt härligt att se hur laddade folk är före start och hur deras blickar glöder ikapp med kroppen efter målgång.

För fem år sedan satt jag framför min skärm och tänkte att det man pysslar med när man kör Ötillö måste bli mer av en sport. Jag hade kört mitt första Ötillö 2011 och var frälst. Det var en magisk äventyrstävling där jag uppskattade naturen som bäst och fick pröva min potential. Jag såg det som ett måste att sprida den formen som en aktivitet. En träningsform och sport  som alla kan göra även om man inte går all in och ska tävla långt. Så jag uppfann begreppet Swimrun.

Jag tyckte det lät oerhört fånigt till en början och tvingade mig att säga det 100 gånger för mig själv tills det lät ok. Swimrun, swimrun, swimrun, swimrun, swimrun…  och så skrev jag min första inbjudan till Hellas Swimrun. Jag ville forma Hellas Swimrun till träningskvällar med fokus på riktigt bra träning i kombination med socialt sammanhang. Man skulle inte behöva välja att antingen vara social, träffa kompisar eller träna. Bra tidpunkt i veckan, grymt träningspass, roligt häng, gott fika och fina priser. Best ever!

Både eliten och de som vill testa för första gången kommer till Hellas Swimrun och sammantaget blir det tillfälle att sprida sporten, utmana kompisar och sig själv samt testa utrustning och avsluta med riktigt trevligt fikamingel.

Nytt för i år är att det blir samarbeten med klubbar som skapat en swimrun-falang och erbjuder sina medlemmar Hellas Swimrun som del i veckans träningsupplägg för klubben. Det blir också samarbete med Tri-spot på flera plan. Dels kommer Tri-spot ha våtdräkts provning i samband med loppen, dels kommer alla deltagare få finfina erbjudanden ur deras sortiment och på prisbordet kommer det inte gå av för hackor!

Summan av kardemumman så växer swimrun så det knakar. Sporten som sådan ligger i sin linda och jag tycker det är oerhört spännande att se varåt det bär. Det är inte självklart hur saker och ting utvecklar sig men swimrun som sport är lättillgänglig, naturnära, utmanande och framförallt rolig så det är självklart att den är på väg att bli en folksport. En folksport med stort hjärta.  Vi ses i Hellas 1 juni! erika@rosenbaumstyle.com
Följ mig på Facebook för att ta del det senaste!

 

 

 

Vem är Erika Rosenbaum?

Efter att ha deltagit i ”En svensk klassiker” 2009, fastnade jag för triathlon och Ironman-cirkusen. Jag vurmar sedan dess för att bredda sporten och öka den folkliga triathlon-träningen. Triathlonträning är rolig och meningsfull och innehåller både variation och allsidighet. Mitt huvudfokus är att du bör träna för hälsan och för att må bra och vara lycklig. Det går att påverka sitt liv och sitt välmående väldigt mycket genom just träning.

Jag har fyra barn som jag tidigt fått in i träningstagen. De har förstått vikten av att röra på sig men om jag inte föregår med gott exempel och lever som jag lär, kan jag inte tvinga mina barn att göra det. Till vardags arbetar jag både som löpcoach och viktminskningscoach och arrangerar träningstävlingar i Swimrun. Swimrun som jag myntade 2012 går ut på att du springer och simmar om vartannat med skorna och våtdräkten på hela tiden.

http://rosenbaumstyle.com

 [:]