[:sv]Västerås Swimrun, med naturen som arena..[:]

0
1556

[:sv]Vi fortsätter i vår artikelserie att skriva om och med olika arrangörer. David Gustafsson berättar om Västerås Swimrun.

Berätta, vem är du? Vem är det som arrangerar Västerås Swimrun

Vi är tre arrangörer av Västerås Swimrun. Jag heter David Gustafsson, 29 år gammal. Startade detta tillsammans med Björn Offerman. Vi jobbar ihop och bygger tåg (ingenjörer) på Bombardier Transportation Västerås (gamla ABB Traction). Vår radarpartner Simon Zmrzlak kom in lite senare och står för PR-biten.

Jag har alltid varit idrottsintresserad. Har två Ironman i bagaget och börjat snöa in mer och mer på Swimrun. Min spontana tanke från början var:

Hur kan alla lopp vara så dyra? Det finns inte mycket utgifter för en arrangör som har naturen som arena!

… kan fortfarande inte riktigt förstå det.

Hur kan tävlingen vara så populär?

Jag tror att vårt fokus på pris och kvalitet var uppskattat för att locka många deltagare år ett. Tror att vårt arrangemang blev lyckat med en medellång (18 km, varav 2.5km simning) bana som utmanar nybörjaren och får de mer rutinerade att försöka pressa tider och höja fart.

Vi hyrde också in DJ i start målområde och lyckades locka mycket publik längs banan som hejade på. Det blev en riktig feststämning!


Vad är viktigast för er? Kvalitet? Kvantitet?

Rimlig kvalitet till ett bra pris. Jag vill gärna att alla ska ha råd att vara med och ser hellre fler deltagare än några få högt betalande.

Vi lägger inte pengar på onödiga saker som nummervästar.

Tidtagning har jag också löst själv med eget system. Kostnad för att hyra in ett system är för mycket. I år kommer det bli chipbaserat, förra året var det registrering via app i telefon (se http://sportimes.se för intresse).


Vilken är drömdeltagaren?

Vi har inte lyckats locka någon kändis ännu. Men Tuppe och Jonas från TV-programmet Riktiga Karlar kanske dyker upp på 2017 års lopp!
Generellt var våra deltagare förra året alla drömdeltagare. Glada och med genuint intresse för sporten.


Vilka nyheter kommer deltagarna få se under 2017 ?

Vi tänker hålla fast vid det vi gjorde bra förra året. För orginalloppet tänkte vi bredda uppgångarna bättre vid bryggor. Vi funderar också på något spektakulärt i målområdet.

Utöver orginalloppet på Björnön kommer vi köra ett varvlopp på tid i singelklass i en småsjö utanför Västerås. Detta kommer göras i singelklass. Tror det kommer bli mycket publik och intressant att tävla då man vet exakt var man ligger i fältet. Under 3.5 timmars tävlingstid kan mycket hända.

Under 2016 har vi kört swimrun inomhus med löpning runt bassäng i samarbete med gymkedjan Actic i Västerås. Vi kommer troligtvis göra ett lopp inomhus i Mars. Mer info i vår facebookgrupp.


Ge fem snabba tips till arrangörer.

Försök knyta bra partnerskap och kontakter. Gör det som du tror blir bra och står bakom. Kör mycket swimrun själv och låna bra idéer. Utmana och utveckla.[:]