Veckans profil: Annie Thoren

0
1184

[:sv]

Vi ringer och snackar lite med Annie Thoren, heltidsatsande triathlet som också kört Ötillö tillsammans med sin far!

När vi pratar med Annie är hon på väg från sin hemort Motala till Örebro för ett sponsormöte, Annie berättar att hon har lyckats knyta till sig riktigt bra sponsorer men allt började med en rolig anekdot: Som kaxig tonåring gick Annie fram till Bianchi montern och sa: Ni borde sponsra mig, killarna vid montern kollade på henne och undrade ungefär, vem är du? Senare vann Annie triathlon-SM och hon fick senare ett telefonsamtal från Bianchi som ville starta ett samarbete, detta samarbete har pågått sedan dess.

Annie har att brås på,  då hennes föräldrar Ann-Charlotte Thoren och Mickael Thoren är tidigare svenska mästare i triathlon, och hennes bröder Robin och Mike är också före detta elittriathleter/långdistanssimmare. Mike Thorén har segrat på Vansbrosimningen tre gånger och har två andraplatser.

 

Som ung var det simning som gällde men som tonåring började hon med triathlon och började senare på Triathlongymnasiet i Motala. Annie har alltid gillat att träna, just nu kör hon ca 20-24h/vecka och fördelar detta genom att köra ca 5 simpass ( 60-90 min ), 4 pass cykling ( 2h ) och löpning kör hon varje dag. Utöver detta kör hon även en del styrketräning, vilket har gett henne en extrem effekt. När hon styrketränar kör hon mest bålstabilitet, med egen kroppsvikt och många repetitioner. För oss swimrunnare har hon ett tips: då att löpningen ofta är under tuff terräng är fotledsmusklerna viktiga, ställ dig på ett ben, blunda och gör detta ca 1 min. Denna övning går sedan att utveckla! Annie märker resultat av sin styrketräning när hon blir riktigt trött på bland annat löpningen, då hon ändå klarar hålla ihop det okej på grund av sin bålstyrka. 

 

Jag frågar Annie om hon kan dela med sig av något bra simpass, och det gör hon gärna:

400- 2*200- 4*100

300- 2*150- 3*100

200- 2*100- 4*50

100- 2*50- 4*25

Annie låter mycket glad och energisk i telefon och har mycket att berätta, jag frågar henne om hennes simning, hon säger att hon kör väldigt mycket med paddlar,  fast hon kör med mycket små paddlar för att på ett bättre sätt utnyttja sina underarmar och inte bara använda sina händer.

Jag avslutar med att fråga om Annie kan berätta om sin enda Swimrunerfarenhet: Ötillö. Hon berättar att när hennes far skulle fylla 50år så köpte hon en biljett till Ötillö till honom. Under loppet så drog Annie under simningarna, hon utan paddlar och pappa Mickael med paddlar och under löpningarna drog Mickael eller så sprang dom bredvid varandra. Detta resulterade i en 3:dje plats! Hon hoppas att någon gång även få köra en swimruntävling med sin bror och tillika bästa kompis Mike.

Annie fortsätter att hårdsatsa på triathlon men skulle också gärna vinna Vansbrosimmet 2017. Vi önskar henne all lycka och är övertygade om att Annie kommer slåss om pallplatserna både på Vansbo och på många triathlontävlingar 2017. 

 

 

 

 

 [:en]

Vi ringer och snackar lite med Annie Thoren, heltidsatsande triathlet som också gjort Ötillö tillsammans med sin far!

När vi pratar med Annie är hon på väg från sin hemort Motala till Örebro för ett sponsormöte, Annie berättar att hon har lyckats knyta till sig riktigt bra sponsorer men allt började med en rolig anekdot: Som kaxig tonåri
ng gick Annie fram till Bianchi montern och sa: Ni borde sponsra mig, killarna vid montern kollade på henne och undrade ungefär, vem är du? Senare vann Annie triathlon-SM och hon fick senare ett telefonsamtal från Bianchi som ville starta ett samarbete, detta samarbete har pågått sedan dess.

Annie har att brås på,  då hennes föräldrar Ann-Charlotte Thoren och Mickael Thoren är tidigare svenska mästare i triathlon, och hennes bröder Robin och Mike är också före detta elittriathleter/långdistanssimmare. Mike Thorén har segrat på Vansbrosimningen tre gånger och har två andraplatser.

 

Som ung var det simning som gällde men som tonåring började hon med triathlon och började senare på Triathlongymnasiet i Motala. Annie har alltid gillat att träna, just nu kör hon ca 20-24h/vecka och fördelar detta genom att köra ca 5 simpass ( 60-90 min ), 4 pass cykling ( 2h ) och löpning kör hon varje dag. Utöver detta kör hon även en del styrketräning, vilket har gett henne en extrem effekt. När hon styrketränar kör hon mest bålstabilitet, med egen kroppsvikt och många repetitioner. För oss swimrunnare har hon ett tips: då att löpningen ofta är under tuff terräng är fotledsmusklerna viktiga, ställ dig på ett ben, blunda och gör detta ca 1 min. Denna övning går sedan att utveckla! Annie märker resultat av sin styrketräning när hon blir riktigt trött på bland annat löpningen, men hon klarar ändå hålla ihop det okej på grund av sin bålstyrka. 

 

Jag frågar Annie om hon kan dela med sig av något bra simpass, och det gör hon gärna:

400- 2*200- 4*100

300- 2*150- 3*100

200- 2*100- 4*50

100- 2*50- 4*25

 

 

 

Annie låter mycket glad och energisk i telefon och har mycket att berätta, jag frågar henne om hennes simning, hon säger att hon kör väldigt mycket med paddlar,  fast hon kör med mycket små paddlar för att på ett bättre sätt utnyttja sina underarmar och inte bara använda sina händer.

Jag avslutar med att fråga om Annie kan berätta om sin enda Swimrunerfarenhet: Ötillö. Hon berättar att när hennes far skulle fylla 50år så köpte hon en biljett till Ötillö till honom. Under loppet så drog Annie under simningarna, hon utan paddlar och pappa Mickael med paddlar och under löpningarna drog Mickael eller så sprang dom bredvid varandra. Detta resulterade i en 3:dje plats! Hon hoppas att någon gång även få köra en swimruntävling med sin bror och tillika bästa kompis Mike.

Annie fortsätter att hårdsatsa på triathlon men skulle också gärna vinna Vansbrosimmet 2017. Vi önskar henne all lycka och är övertygade om att Annie kommer slåss om pallplatserna både på Vansbo och på många triathlontävlingar 2017. 

 

 

 

 

 [:]