2016 års bästa Swimruntävlingar enligt svenska folket! Vi presenterar tio-i-topp!

0
738

Vi hade under december en stor omröstning där ni fick rösta på vilken av alla swimruntävlingar ni ansåg vara bäst, ur alla perspektiv. Tusentals personer röstade och vi har kontaktat de tre vinnande tävlingsarrangörerna!

1. Åstol Runt – 230 röster
Johan Myrberg berättar;

Vi på Åstol Runt är väldigt glada att vi blev 2016 års bästa swimrun!
Jag tror att Åstol runt är så populärt på grund av flera olika faktorer som:

Åstol är helt unikt som ö och en sommardag på Åstol är det bästa som man kan uppleva på västkusten.

Tävlingen Åstol Runt är helt unik, för det första så simmar man ett varv runt ön och sen så växlar man om till löpning men i somras ”2016” så blåste för mycket så vi fick göra om hela tävlingen, Åstol Runt Aquathlon blev istället Åstol Runt Swimrun och det blev två simningar: första simningen blev ”halva” Åstol  runt och andra simningen blev inne i hamnen och där i mellan fick deltagarna springa ca 50 meter barfota.

2017 hoppas vi kunna erbjuda både en Swimrun och  ett Aquathlon där deltagarna simmar runt hela ön

Vi har även en Lilla Åstol Runt som har bidragit till den populära tävlingen vi har.

Lilla Åstol Runt Swimrun 4 Kids simmar man 25m och springer 2-5 km beroende på ålder och det är åldrar från 4- 12 år

Alltomswimruns motivering; Salta västkustklippor, en isolerad liten ö på Sveriges västkust. Genom filmer och bilder förstår man att tävlingen får hela ön att engagera sig. Modern nostalgi! 

2. Kustjagaren – 166 röster


Kustjagaren tackar ödmjukast för denna 2:a plats i omröstningen om årets bästa Swimrun 2016 i Allt om Swimrun.
Återigen har Kustjagaren satt Karlskrona på kartan.
Vi som arrangerar Kustjagaren är stolta och tycker detta var en mycket trevlig överraskning och en bra tändvätska för Kustjagaren 2017.
2017 är det 5 årsjubileum för Kustjagaren i Karlskrona och det är 305 lag som är anmälda och klara för start. Tävlingen kommer vara den 1 Juli, då ska vi försöka att göra Kustjagaren ännu bättre. Kustjagarens stab vill passa på att tacka alla föreningar och kamrater som gör Kustjagaren till den tävling den blivit. Keep up the good work!

Alltomswimruns motivering; Det är inte för inte som tävlingen alltid blir fullbokad direkt. Ett proffsigt arrangemang med en utmanande löp och simsträcka!

3. Västerås Swimrun

Kul att du hörde av dig och fantastiskt hedrande att bli trea i er tävling; kul initiativ! Jag är ganska förvånad över vår placering. Det finns många bra lopp i landet som är välarrangerade i fin miljö. Å andra sidan har vi fått bra respons från våra tävlande: I vår enkät efter loppet tyckte 93% mycket bra om banan och 100% av de svarande skulle köra vår tävling igen.
Vi satte en gräns vid 110 lag förra året men tänker i år ta in fler. Hoppas att fler vill testa våra lopp (där Björnö lång är förra årets lopp; och de andra tre nya lopp på olika distanser). Anmälan på Björnö Lång idag 899kr per lag. Vi differentierar oss med en låg avgift, distanser som alla klarar samt musik och god stämning i start/målområde.
Vill önska en god fortsättning och gott nytt 2017. Har ni vägarna förbi Västerås är ni välkomna på vår inomhusswimrunträning i Västerås i samarbete med Actic.
Alltomswimruns motivering; Bra marknadsföring, och bra arrangerat längs gropiga backar och näckrosfyllda sjöar till ett fördelaktigt pris platsar Västerås Swimrun definitivt som trea!!

4:de plats Sjö till sjö Sala
5:te plats Loftahammar Endurance day
6:te plats Öloppet
7:de plats Uddevalla Swimrun
8:de plats Wet Rock Race
9:de plats Sjöloppet
10:plats: ÖTILLÖ